Preskoči navigacijo .

Pristajanje v Laškem

V zadnjih dneh je bilo veliko problemov z lastniki zemljišč v Laškem ob pristajanju padalcev »križem-kražem« po privatnih zemljiščih in ob tem tudi nekulturnem obnašanju posameznikov.

V "Galerija društva" je slika, kjer je označeno, da je najbolje pristajati ob ribniku in naprej v smeri Laškega, To zemljišče je namreč v lasti Pivovarne Laško, ki zaenkrat ne bo delala problemov, če se bo tam pristajalo.

Vsa ostala zemljišča so v privatni lasti in lastnika sta v teh dneh izrazila veliko nezadovoljstvo zaradi obnašanja jadralnih padalcev. Še posebej to velja za lastnika zemljišč, kjer sem na sliki označil »strogo prepovedano«, ki je obljubil, da bo v prihodnje s koso prerezal padalo in vrvice (lani je že zapeljal s traktorjem preko padala).
Upoštevajmo torej, da ne more biti vse »naše« (podobna ideja se je pojavila tudi pri zračnem prostoru !), obnašajmo pa se tudi kulturno do lastnikov zemljišč. To, kar mi počnemo je hobi in pri tem ne smemo motiti ostalih ljudi in jim celo povzročati škodo.

LP

Možnosti prikaza komentarjev

Izberite način prikaza komentarjev in kliknite na "Shrani nastavitve" za aktivacijo sprememb.

Pristajanje v času prireditev v Laškem

V teh dneh in še v naslednjem tednu bodo v Laškem potekale različne prireditve, ob katerih ne bo možno pristajanje na dogovorjenem pristanku. Z lastnikom zemljišč na levem bregu Savinje je dogovorjeno, da je pristajanje možno na velikem travniku, ki leži 200 metrov severneje od mosta za Jagoče (preko Savinje vzporedno z elektro trafo postajo).

Lastnik je tudi organizator konjeniškega turnirja v preskakovanju ovir in nas vabi, da s svojim letenjem v soboto popoldne popestrimo prireditev.

Za več informacij glede letenja in pristajanja v Laškem se pozanimajte na: 031 536211 - Frenk

LP