Preskoči navigacijo .

Društvena obvestila - marec 24

--- V enem od predhodnih mailov smo vam posredovali vse o pridobitvi IPPI kartice, ki omogoča standardno primerjavo znanj pilota po celem svetu in jo je, poleg nacionalne licence, potrebno imeti pri letenju v tujini. Nekateri ste si to že uredili.
https://lzs-zveza.si/ippi-mednarodna-kartica/

--- Končno se začenja obdobje lepšega in toplejšega vremena in daljših dnevov ter s tem več priložnost za odločitev za letenje. Pri naši aktivnosti je potrebno upoštevati kodeks prostih letalcev, zato ga skrbno preberite. Pošiljamo vam ga v prilogi.
Prav tako je pomembno, da ne povzročamo grobih kršitev zračnega prostora, katerega neupoštevanje lahko posledično privede tudi do omejitev letenja za vse proste letalce.

--- Na sestanku izvršnega odbora je bilo dogovorjeno, da se za člane pristopi k nabavi kvalitetnih društvenih majic, ki bi jih potiskali z društvenim znakom in manjšim jadralno padalskim motivom. Društvo bi prispevalo 2/3 končnega stroška.
Ker smo še v fazi iskanja modela in prodajalca majice (bombažna) ter motiva na majici, so dobrodošli predlogi na društveni mail.

--- Kot upravniki vzletne točke Malič smo dali soglasje društvu Aves Braslovče, da lahko uporablja vzletno točko kot rezervno varianto za tekmovanje v preletih »Savinjska open« (22.-24.3.2024), na katerega je prijavljeno 70 pilotov.
V jesenskem in zimskem času se je nabralo precej drobnega vejevja na vseh površinah (vzletni prostor, cesta, parking), katero je zelo nevarno, saj lahko privede do nevarnih posledic vsled zapletanja v vrvice. Priprava jadralnih padal se bo pripravljala tudi na parkirišču, tako da je potrebno očistit kar precej površin. Varen in očiščen teren je seveda pomemben tudi za naša društvena letenja v prihodnje.

V nedeljo, 17.3.2024, bo primerno za letenje na Maliču. Pred letenjem bi eno uro časa porabili za ureditev vzletne točke. Poleg čiščenja vejevja bomo uredili še odvodnjavanje na cesti in zamenjali vetrno vrečo na drevesu. Večja delovna akcija (košnja, odstranjevanje grmovja pod štartom, itd.) je planirana v začetku junija.
Zbor bo ob 10.30 na pristanku, tako da bo akcija od 11.-12. ure. Delovni pripomočki bodo pripravljeni, potrebujete le delovne rokavice. Seveda pa tudi letalno opremo za kasnejše letenje 

Lep pozdrav

DJP Albatros Celje
https://www.albatroscelje-drustvo.si