Preskoči navigacijo .

Torek, 23.2.23 - Predavanje in izredna skupščina

TOREK, 28.2.2023 ob 18. uri – picerija Vijavaja (Ul. mesta Grevenbroich 23, Celje), zg. nadstropje

--- Na redni letni skupščini, ki smo jo izvedli v januarju, smo v programu društva sklenili, da bi izvajali strokovna predavanja za člane društva. Ker je pred nami začetek bolj aktivnega pomladnega letenja, vas vabimo na PREDAVANJE o uporabi in izmetu reševalnega padala. »Stari« piloti lahko osvežite znanje, »mladi« piloti pa pridobite čimveč novih informacij o tem.

--- Istočasno bi opravili tudi kratko IZREDNO SKUPŠČINO DRUŠTVA, kjer bi potrdili spremembo naslova sedeža društva ter sprejeli malenkostne spremembe naših pravil društva, nazadnje usklajenih leta 2010, v letu 2011 pa je pričel veljati nov Zakon o društvih, ter v letu 2018 Zakon o nevladnih organizacijah. Predlog sprememb:
1./ v 29. člen (Naloge in pristojnosti upravnega odbora društva) dodati alinejo: - odloča o spremembi naslova sedeža društva
2./ v 43. členu (Prenehanje društva) spremeniti tekst, da se glasi: V primeru prenehanja se poravnajo vse obveznosti, neporabljena sredstva se vrnejo proračunu, preostanek premoženja pa se prenese na drugo nevladno organizacijo ali drugo nepridobitno pravno osebno javnega prava, ki ima enak ali podoben namen delovanja.

--- Razdelili bomo VINJETE IN NALEPKE ZPLS za uporabo vzletnih točk in pristajalnih mest v letu 2023 ter izkaznice ZPLS novim članom.

Vabljeni! Pričakujemo vašo udeležbo, da nadgradite svoje znanje, moramo pa tudi izpolniti pogoj sklepčnosti izredne skupščine za potrditev sprememb pravil.