Preskoči navigacijo .

Društvena obvestila - november 2011

--- V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini lahko davčni zavezanec do 0,5% dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov in za financiranje političnih strank in reprezentativnih sindikatov. Davčni zavezanec lahko da zahtevo za namenitev kadarkoli prek sistema eDavki na spletni stani http://edavki.durs.si, pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu.

Postaja Gorske reševalne službe Tolmin aktivno zbira sredstva za nabavo novega vozila namenjenega reševanju. Izkoristimo možnost in namesto državi preusmerimo nekaj Evrov za boljše pogoje požrtvovalnih reševalcev, ki brezplačno rešujejo življenja, velikokrat tudi v našem športu.
http://www.pdtolmin.si/index.php?option=com_content&task=view&id=683&Ite...

--- Na XCglobe (bivši OLC) je zopet urejena in vidna statistika za tekoče leto in za pretekla obdobja. Tu si lahko pogledamo odlične rezultate društva in naših članov v letu 2011 (zavihek 2011):
http://xcglobe.com/olc/index.php/stats

1. mesto klubsko v številu letov (izmed 100 društev in klubov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in BIH)
2. mesto Frenk Lokovšek v številu letov med posamezniki
3.-4. mesto Janez Kanižar in Frenk Lokovšek v številu različnih vzletišč

Od leta 2003, ko se vodi statistika smo naš planet Zemljo (okoli 40.000 km) že zdavnaj preleteli, saj smo uradno preleteli že preko 56.000 km. Od ustanovitve društva (1995) smo jo obkrožili že sigurno dvakrat.
Čestitke vsem članom društva in še posebej najboljšim posameznikom, ter še veliko lepih in varnih letov.

Na XCglobe si lahko pogledate tudi vaš dnevnik letenja. Morate biti prijavljeni, nato poiščete svoje ime in priimek, kliknete nanj in dobite pregled svojih letov po sezonah. Klik na «Knjiga letenja«, odpre se dnevnik letenja po sezonah. Lete vsake sezone si lahko prenesete na svoj računalnik v Excel obliki, če kliknete desno zgoraj na »Excel«.

--- V prihajajočih mesecih bo zaradi kratkih dnevov več letenja ob vikendih. Tisti, ki imate kaj časa tudi med tednom, se lahko organizirano odpravite kdaj na Lijak ali Kovk, kjer se da tudi v zimskem obdobju lepo jadrati. Zaradi velike gneče tam ob vikendih letenje ni ravno prijetno. Za organizirano letenje kontaktirajte: Drago – 041 804189, Janko – 051 347701. Informacije bodo vedno tudi na društveni strani pod »Kje bomo leteli« (potrebno je pritiskati tipko F5 za osveževanje strani).
Ne pozabite, da je v zraku mrzlo, torej primerna oblačila, rokavice in obutev!

--- Spomladi smo nabavili društvene pletene kape in sicer v črni barvi z vezenim društvenim znakom. Nekaj jih je še na zalogi. Cena kape je 8, 5 EUR. Društvo prispeva 3,5 EUR, člani pa plačajo 5 EUR.
http://www.albatroscelje-drustvo.si/node/56

--- V mesecu novembru velja do 15% popust za jadralna padala, reševalna padala, letalne sedeže in kombinezone firme Sky paragliders.
Ogledate si lahko tudi proces proizvodnje jadralnih padal:
http://vimeo.com/30007084

Lep pozdrav

http://www.albatroscelje-drustvo.si/