Preskoči navigacijo .

Društvena obvestila – april 2024

--- Akcija nabave in izdelave potiska društvenih majic je v teku. Majice bodo za vse, izbira se še pravi motiv za tisk. Letos smo pridobili kar nekaj donatorskega denarja, tako da jih boste dobili brezplačno.

Na sestanku upravnega odbora so si člani razdelili nekaj nalog (Vid, Leonida – v začetku junija delovna akcija Malič + piknik; Luka – nova spletna stran; Srečko - letenje v Posočju v avgustu; ….. ). V kratkem bo organizirana delovna akcija na Golovcu - košnja.
Bo pa v maju in juniju tudi več skupnega letenja v okolici, saj se bo vreme končno ustalilo in dnevi bodo dolgi. Za kakšen daljši izlet se je potrebno več dogovarjati na društveni »Whatsapp« strani, nekdo pa mora seveda tudi zadevo skoordinirati (ni treba vedno čakati samo na Srečka ;-) .

--- Če kdo pozna koga, ki ga zanima jadralno padalstvo in bi želel priti na brezplačno osnovno vadbo, naj nam čimprej sporoči njegove podatke in bomo dotičnega dodali na seznam udeležencev vadbe v okviru celjske akcije "Meseca športa", katero bosta vodila naša inštruktorja Srečko in Luka v terminu od 6.5.-11.5.2024.
https://www.szc.si/mesec-sporta-2024/

--- Prelaganja reševalnih padal v društvu že nismo imeli kar nekaj let (priporočljivo je vsako leto). Vsem članom bi bilo potrebno razmisliti o tem, letos je bilo v SLO že kar nekaj primerov uporabe v kritičnih situacijah. Cena (prelaganje + montaža + možnost odmetavanja) je 30 EUR za okrogla, 35 EUR za kvadratna in 40 EUR za tandemska reševalna padala.
Ker smo v društvu pridobili nekaj sredstev z donacijami, bo društvo s prispevkom 15 EUR na posameznika sodelovalo pri skrbi za varno opremo članov.
Ker bo ta teden vremensko še dokaj neletalen, je to skrajni primeren čas, da si za svoje varno počutje in letenje uredite svojo letalno opremo. Pozivamo vas, da se prijavite k akciji in pokličete Srečka - 041 432447 (v prilogi maila imate kratek filmček o prelaganju). Priporočamo tudi, da opravite simulacijo odmetavanja reševalnega padala, saj se v praksi pokaže, da se pri tej zadevi pojavlja ogromno napak. Simulacija odmetavanja bo možna v torek, sredo in četrtek (23.-25.4.) od 16.30 - 17.30 ure, lokacijo zainteresiranim še javimo. Če se kdo ne more udeležiti odmetavanja, naj Srečku nekako dostavi svojo opremo. Reševalna padala bodo preložena in zmontirana v letalne sedeže do sobote, 27.4.2024.

Lep letalni pozdrav.

https://www.albatroscelje-drustvo.si