Velika noč

Čestitke Ladotu za izjemno današnje jadranje in doseženo višino.

glede ladota in njegovega

glede ladota in njegovega višinskega rekorda je potrebno povedati,da dosežena višina ni bila ravno po njegovi volji.zgodilo se mu je namreč to česar si nihče od nas ne želi in mu je za čestitati da je ohranil prisebnost.dosežena višina se tudi ni zgodila nad mrzlico ampak med gozdnikom in maličem.ko je pristal pilot letala pred newyorkom v reki,so mu vsi čestitali da je ohranil človeška življenja,pa čeprav naj bi letala pristajala na letališčih. tudi tukaj se je šlo za človeka pa čeprav samo za enega.preden zlivamo gnojnico je potrebno imeti prave podatke,šele potem lahko grajamo ali hvalimo.pri ladotu tudi ne moremo govoriti o kaki zaletavosti saj šteje že 70 pomladi.vsak med nami pa je mogoče tudi po sili razmer kdaj prekršil zakon,zato bodimo malo bolj strpni.vsem jadralnim padalcem lp

Kršitve

Me ni bilo tu, pa ne vem še točno kaj je bilo, vendar opažam v zadnjem času izredno grobe kršitve v celotnem sovenskem jadralno-padalskem prostoru, še posebej pa v naših koncih.
Najbolj neumno pri tem pa je, da nekateri to počnejo kar redno in brez vsake odgovornosti do zračnega prometa in tudi do ostalih jadralnih padalcev. Potem pa je na OLC-ju zraven še en kup čestitk za takšne polete.

Kršitev zračnega prostora je skoraj vsak let. Treba pa je ločiti med razumnimi kršitvami in kršitvami "do vijoličnega". Če se bo v naših koncih nasukalo nekaj metrov nad 2000 m (tam kjer je dovoljeno 750 m nad terenom), je to še dokaj razumno dejanje, čeprav je že kršitev. Nekontroliran prostor sega tam namreč do 2300 metrov, naprej pa je KONTROLIRAN PROSTOR, kjer pa nikakor NI letenja za jadralne padalce. Iz okoli 2000 metrov pa nobeden "preletaš" ni omejen, da ne bi mogel nadaljevati preleta in z določeno mero znanja našel nekaj dviganja v nadaljevanju poti.

Verjamem, da koga včasih zanese, je pa verjetno dovolj, da enkrat okusi prepovedan sadež in se seveda o tem ne hvali naokoli. Da nekateri to počno redno, je pa lahko samo bolestno "zdravljenje" različnih kompleksov človeka, za katere obstajajo druge institucije, ne pa panoga jadralno padalstvo.
Torej biti čim višje, da bom potem lahko najdaljši, pa prijavljenje letov na OLC brez podatkov o višini, itd..., so stvari,kjer se mora človek o sebi malo zamisliti. In tudi razmisliti o tekmovanju, ki bi naj bilo kot vsako v okviru enih "fair" pravil, pri naši dejavnosti pa bi se naj upoštevala tudi še vsaj osnovna varnost zračnega prometa.

Tudi čestitanja niso ravno na mestu za takšne stvari, še posebej ne s strani učiteljev JP, kot se opazi na OLC-ju.

Verjamem, da pri našh članih ni takšnih, ki bi si zdravili komplekse. Mogoče je res koga kdaj zaneslo.
V mesecu marcu in aprilu sem imel predavanja za tečajnike, kamor so bili vabljeni tudi vsi ostali zainteresirani. Eno od področij je bilo tudi "Predpisi in pravila letenja", kjer je ponavadi kar precej govora o tem, kaj je še razumno in kaj ne.
Če je kdo zamudil, se bomo o tem še pogovarjali in je seveda vabljen.

Letimo torej po pameti in razumno.

LP
Srečko

jaz se tudi pridružujem

zupy
, ČEPRAV zato, da se je vse srečno izteklo. Sklepam namreč, da je šlo do takšne višine ne po tvoji volji. Ali se motim? Kajti če se motim, je to nabiranje "višinskih" rekordov nad Mrzlico skrajno neodgovorno dejanje!
lp robi

Strinjanje z Robijem, vendar brez čestitk !

Imam občutek, da se je jadralno padalstvo izjalovilo tudi v ALBATROSU. Prav pri omenjenih članih je bilo razvidno iz OLC najmanj kršitev zračnega prostora (bila je izjema ali dve). V prepovedane višine so navadno zašli padalci samouki, ki niti vedeli niso, kje smejo leteti, ali pa samovšečneži. Zadnje čase pa postaja vodilna disciplina LETENJE V PREPOVEDANEM ZRAČNEM PROSTORU. Pri teh podvigih pa je po radijski postaji zelo zaželjeno razlagati svojo pozicijo in višino. Če ga že ni ujel radar kontrole letenja, imajo kontrolorji osebno potrditev kršitelja, prav tako pa mu lahko zavidajo padalci polovice Slovenije.
Nedolgo nazaj, saj po stažu nisem star, so bili jadralni padalci v mojih očeh elita skladnosti z naravo. Danes tega žal ne morem trditi. Štarti in pristanki so vse bolj zasvinjani, kar ni čudno ob vsem tem neupoštevanju pravil.
Lep pozdrav! Miran

Tudi se pridružujem in

Tudi se pridružujem in čestitam našemu asu. Pa dober jo je odnesel. Zakaj? Izbral si je takšen dan, ko smo vsi imeli polno r.. vsega in nam ni bilo do pijače na katero nas je vabil. Lado, saj veš, hec mora bit. Resnica pa je ta, da bomo to v prijetni družbi zapili in se poveselili. Mrzlica je zakon ... pa Kum tudi .

lado je itak legenda zahodne

lado je itak legenda zahodne ga krila. se pridružujem čestitkam.janez k.