Albatrosov preletaški dan

Letalna sezona za daljše prelete se počasi izteka, člani našega društva pa smo jo do sedaj kar dobro izkoristili. Narejeno je bilo kar nekaj izvrstnih preletov, postavljenih precej osebnih rekordov, pa tudi lepo smo se imeli na skupnih letenjih.
Društveno dobro preletaško letenje se pozna tudi na rezultatih v tekmovanju Online Contest (OLC),kjer smo trenutno sedmi (Alen Cizej mora še prijaviti svoj odličen torkov let in bo imel 600 točk), za šestouvrščenimi pa zaostajamo tako le še za nekaj točk. Sezona tekmovanja OLC se konča 15.septembra.

Dogovorili smo se, da za člane, ki opravljajo prelete, organiziramo še en preletaški dan. Glede na napovedi bo to v torek, 1.9.09. ko je predvidena odlična vremenska napoved za Posočje. Kasneje se vreme zopet poslabša in ne bo več takšnih pogojev.

Najbolj izkušeni preletaši bi odleteli iz Sorice, kjer že imajo izkušnje (Robi Zupan, Alen Cizej, Tibor Tajnšek, Zdravko Došler, Roman Frišek, Peter Očkerl, Drago Potočnik, Boris Podjavoršek, Janez Kanižar, Miran Drač,…….. ). Dnevi so še dovolj dolgi za prelet s povratkom do Kobariškega Stola, Malega vrha ali do Gemone.
Ostali preletaši bi leteli iz Kobale in bi se podali do Kobariškega Stola in nazaj.

Jaz na žalost zaradi službe ne morem zraven,vam bom pa z veseljem in zadovoljstvom čestital v komentarjih na OLC-ju za lepe prelete ;-) Ostali si boste verjetno lažje uredili dopust za ta dan, ki se ga splača izkoristiti.
Organizator preletašev za Sorico je Peter Očkerl, preletašev za Kobalo pa Frenk Lokovšek. Pokličite jih čimprej zaradi uskladitve prevozov in ostalih stvari (najkasneje v nedeljo zvečer naj bodo stvari splanirane). Za medsebojne kontakt vam še enkrat na maile pošiljam spisek članov, ki ste ga dobili tudi že spomladi.

Lep pozdrav, dobro letenje in lepe razdalje.

Srečko